Szimultán 5 tengelyes
megmunkálóközpontok

Axile G8

Szimultán 5 tengelyes
megmunkálóközpontok

Axile G8

G Széria

A szimultán 5 tengelyes megmunkálóközpontok alkotta G-sorozat csúcstechnikás alkatrészek, lineáris skálák felhasználásával készült. Ezen géptípusokban alapfelszereltségként megtalálhatóak a legmagasabb minőségi szintet képviselő vezérlők, tökéletes U-alakú zárt ágyvezeték kialakítással, valamint a 3 db lineáris tengely mentén mozgó orsóval és elfordítható forgástengellyel ellátott asztallal. A dupla szimmetrikus és szinkronizált tengelyek kiváló dinamikát biztosítanak a forgógém számára, a megmunkálási erő támadáspontjától függetlenül. A szintén alapfelszereltségként érkező, elsőosztályú beépített orsók biztosítják a nagy sebességű és nagy teljesítményű marási alkalmazásokhoz szükséges teljesítményt és nyomatékot. A G-sorozat a legjobb szimultán 5 tengelyes megmunkálóközpontok kínálatát képezi a piacon.

A G6 géptípusokról

Az AXILE G6 géptípus folyamatos fejlesztések és innováció lenyűgőző eredménye. Ez a megmunkálóközpont három különféle kivitelben rendelhető: az alap Standard modell mellett elérhető a Compact verzió is, mely első sorban a kevesebb hellyel rendelkező üzemekbe ideális. Emellett ott van a G6 MT típus is, melynek sajátossága, hogy eszterga funkcióval rendelkezik. A standard modell 600 mm átmérőjű munkaasztallal és maximum 600 kg-os terhelhetőséggel bír, főorsója pedig 15.000 vagy 20.000 fordulat/perces teljesítményre képes.

A G8 géptípusokról

A G sorozatot a G6 géptípusok mellett a G8 modellek teszik teljessé. Ez az AXILE legnagyobb 5 tengelyes, mozgó portálos memgunkálóközpontjait vonultatja fel, melyek felépítésükben és funkcióikban megegyeznek a G6-tal. Eltérés a munkaasztal mérete, mely 800 mm átmérőjű és 1300 kg-os teherbírású. A G6-hoz hasonlóan, az orsó ezeknél a gépeknél is 3 lineáris-, a körasztal pedig 2 forgótengely mentén mozog, illetve a zárt szánvezetékek kialakítása itt is tökéletes U-alakú. A G8 géptípusok komplex, nagyobb darabok megmunkálására ideálisak, így főként a repülő- és hadiparban használhatók.

A G-sorozat géptípusai az AXILE ART™ (Axile Reliability Technology) rendszerével is bővíthetők, mely az Ipar 4.0 fényében nagyban növelheti a termelékenységi kapacitást. Az olyan funkcióknak köszönhetően, mint a modern kezelőfelület, munkafolyamat kezelő eszköz vagy a prediktív karbantartás, jelentősen csökkennek vagy akár teljesen elkerülhetők a leállások.