A tovább erősödéshez ebben a kiélezett versenyhelyzetben levő és gyorsan változó környezetben, a AXILE Machinery a TTQS (Tehetségen alapuló minőségirányítási rendszer) átültetése mellett döntött, a tehetség alapú menedzsment javítása érdekében. A cél, átalakítani, azt a hagyományos koncepciót, amiben a tehetségek képzése egyfajta „ráfordításs” az „elit befektetés” érdekében, hogy a későbbiekben ez az „elit” lehessen a legfontosabb érték a vállalatban. Ennek előnye az, hogy növeli a vállalat elit értékét és javítja a humán erőforrás rendszert, miközben az üzleti kilátások is teljesíthetővé válnak.

A AXILE Machinery 2017 márciusában kezdte el a TTQS-t alkalmazni, a Kínai Munkaügyi Minisztérium, Munkaerő-fejlesztési Ügynökség segítségével. A TTQS rendszer a Tervezés-Kialakítás,-Cselekvés-Áttekintés-Kibocsátás ciklusát veszi át, és ezzel az 5 fő irányítási folyamattal lehetővé válik a humán erőforrás fejlesztése.

A tehetségképzés hatékonysága igazán a „Tehetségen alapú minőségirányítási rendszer” alkalmazását követően érzékelhető a munkában. A AXILE Machinery 2017. októberében a Kínai Munkaügyi Minisztérium, Munkaerő-fejlesztési Ügynökségétől megkapta a TTQS tanúsítványt. A TTQS nem csak jobb HR teljesítményt nyújt, hanem javítja a AXILE Machinery tehetségképzési rendszerét is. AXILE követi a zsűri utasítását és úgy véli, “a tehetségképzés drága, de ha nem lenne ilyen képzés, akkor sokkal nagyobb árat kellene fizetni”. A AXILE Machinery jelenlegi célja, hogy teljes mértékben aktiválja az L1-L4 jelentéseket és a dolgozók hatékonysága a tehetségképzést követően képes javítani a munkaképességen, hogy fokozható legyen a gyártás és növelhető legyen a versenyképesség a globális piacon.