A 2019-es Tajpeji Nemzetközi Szerszámgép Ipari Kiállítás (TIMTOS) március 9-én négy kiállító pavilonban – Tajpeji Világkereskedelmi Központ 1. és 3. pavilon, Tajpeji Nangang Kiállítási Központ, 1. és 2. pavilon – sikeresen lezárult. Az idei évben a TIMTOS a világ 3. legnagyobb szerszámgépipari kiállításává nőtte ki magát. 1230 kiállító és 7000 stand csatlakozott a kiállításhoz. A hivatalos információk szerint a TIMTOS 7511 külföldi vevőt vonzott 2019-ben, ami 2,3% -os növekedést jelent 2017-hez képest. Kína, Japán, India, Malajzia, Oroszország, USA, Dél-Korea, Thaiföld, Törökország és Egyiptom volt a tíz legfontosabb 2019-es TIMTOS-ra látogató országok egyike. Ahogy a tengerentúli látogatók száma növekszik, a TAITRA statisztikája azt mutatja, hogy jelentősen nőtt az indiai és oroszországi látogatók száma is, ráadásul ez volt az első alkalom, amikor Egyiptom is szerepelt a tíz legjelentősebb kiállításra ellátogató ország között. A kiállítás méretének és terjedelmének növekedése, valamint a látogatók száma miatt, a TIMTOS új rekordot állított be a tajvani kiállítás történetében.

Ebben az évben a TIMTOS középpontjában az „Ipar 4.0” és az „Intelligens gyártás” állt. Az Ipar 4.0 trenddel a TIMTOS célja, hogy integrált rendszereket és digitális megoldásokat biztosítson szerszámgép gyártók számára, az automatizált gyártás elérése érdekében. Mivel az Ipar 4.0 a TIMTOS fontos részét képezi, a kiállítók olyan Ipar 4.0 megoldásokat mutattak be, mint például az érzékelők, ipari robotok és az IIoT, amik segítséget nyújtanak a szerszámgép felhasználónak a gép megfigyelésében és a működési zavarok felismerésében. Az integrált rendszerrel a gyártósorok hatékonyabbak lehetnek és automatizáltsági szint növelhető.

Eközben a TAITRA megszervezte a TIMTOS csúcstalálkozót, hogy segítse a gyártókat az Ipar 4.0-val járó kihívásokban. A témák között szerepelt a „Gép intelligencia és az IIoT”, az „Additív gyártás”, „Az autóipari gyártási forradalom” és az „Innováció az űrhajó gyártásában”. A legfontosabb vezetők és az iparági szakértők legfrissebb híreivel, a TIMTOS csúcstalálkozó áttekinthető információval szolgált résztvevők számára.

A Buffalo Machinery mindig az Ipar 4.0 felé vette az irányt. A Buffalo Machinery hosszas erőfeszítéseket követően, 2017-ben mutatta ne a csúcskategóriás AXILE márkáját, ami egy rendkívül produktív gépet jelent, nagy sebességű 5-tengelyes technológiával. A Buffalo Machinery kifejlesztette az AXILE megbízhatósági technológiát (ART ™), ami egy nagyszerű digitális megoldás a gép megbízhatóságához, kiszámíthatóságához és automatizálásához. Az ART előre tudja jelezni a gép jövőbeli állapotát, csökkenteni tudja az állásidőket és képes optimalizálni a gép teljesítményét. Ezeket a nagyszerű technológiákat a Buffalo Machinery standján mutattuk be, ami sok látogatót vonzott.

A kiállításon elhelyezett standra, 50 Buffalo globális forgalmazó látogatott el, üzleti találkozó céljából. Ezen felül mintegy 600 látogatót vonzott Buffalo standja, és körülbelül 80 potenciális forgalmazó és végfelhasználó látogatta meg a standot. Minden egyes látogató nagy érdeklődés mutatott az AXILE G sorozat (nagy sebességű 5-tengelyes függőleges megmunkálóközpont) és az V sorozat (nagy sebességű függőleges megmunkálóközpont) és az AXILE termékek valamint az ART rendszer iránt. A Buffalo Machinery Microcut termékeket is kiállított a standján: többek között az M1050 típusú (függőleges megmunkálóközpont), a BNC-2660 típusú (dupla téglalap alakú ágyvezetékkel szeret, síkágyas eszterga) és az LD-65 (ikerorsós, egy revolverfejes, ferdeágyas eszterga) termékeket. A bemutatott gépek különböző termékpalettát jelentenek a látogatók számára, ha egy jó minőségű szerszámgép vásárlásáról van szó.

Mivel az Ipar 4.0 nagy hatással van a gépiparra, az innovációval és a fejlődésre, a Buffalo Machinery folytatja a technológiai fejlesztést és az intelligens gyártás útján halad előre.