Robusztus, nagyteljesítményű, dupla oszlopos, 5-tengelyes függőleges megmunkálóközpont

A modern gépeit az AXILE a hannoveri EMO kiállításon mutatja be (2019. szeptember 16–21., 27-es pavilon/B63 stand). A különféle ipari igények kielégítésére a Buffalo Machinery gépfejlesztéseit folytatta és folyamatosan bővítette termékportfólióját. Az egyik ilyen különlegesség a DC12 típusú, dupla oszlopos kivitelű, 5-tengelyes megmunkáló központ, ami nagy sebességű megmunkálási megoldást jelent a nagy teljesítményű forgácsolásokhoz.

A beépített 20000 1/perc maximális fordulatszámú, HSK-A63 orsóval, a 90 (STD) és 120 (OPT) szerszámhelyes szerszámtárral, a DC12 típusú gép nagy sebességű megmunkálási megoldásokat kínál. Ezen felül a DC12 16000 1/perc maximális fordulatszámú, HSK-A100 orsóval és 60 szerszámhelyes szerszámtárral azok számára érhető el, akik nagy nyomatékot keresnek a kemény anyagok forgácsolásához.

A DC12 egy ún. hidas konstrukció, ami a nagy teljesítményű forgácsolási és a nagy sebességű, 5-tengelyes megmunkálási képességeket egyesíti egy gépben. A DC12 típusú gép rendkívül nagy munkaterületet biztosít a 2200 mm x 1200 mm-es asztallal. A 2 tonnás teherbírással és 1200 mm átmérőjű forgóasztallal nagyobb megmunkálási dinamizmust biztosít. Az asztalt az egy darabból álló öntvény alap tartja, amely nehéz és nagyméretű munkadarabok kezelésére képes. A Z-tengelyes orsószekrény 4 vezetősínre van elhelyezve és modern, automatikus kiegyensúlyozó-kiegyenlítő rendszerrel (SCBS) van felszerelve annak érdekében, hogy a merevség bármilyen megmunkálási irányban biztosítható legyen a „box in box” koncepció segítségével. Emellett az Y-tengely 3 lineáris vezetéke biztosítja robusztusságot a nagy teljesítményű forgácsoláshoz és lehetővé teszi a gerenda folyamatos és egyenletes megvezetését.

A DC12 egy „jövedelmező szolga”, aki kiválóan alkalmas precíziós megmunkálásra, különösen nehéz alkatrészek esetén, bonyolult kontúrokkal. Kérjük, jöjjön ki és látogasson el a hannoveri EMO kiállításra, a 27-es pavilonban található B63-as AXILE standra, hogy közelebbről is megismerhesse ezt a figyelemre méltó gépet.