Az AXILE G8 egy portál rendszerű, 5 tengelyes, vertikális megmunkálóközpont. Portálos tartószerkezete kiváló stabilitást és merevséget biztosít az X-tengely és az Y-tengely mozgása közben. A G8 típusú gép Y-tengelyén található dupla hajtásrendszer robusztus hajtóerőt és kiegyensúlyozást nyújt az ágyvezetékek oldalainál. Fontos megjegyezni, hogy a dupla hajtásrendszer a G8 alapfelszereltségébe tartozik. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók felár nélkül dupla golyósorsót kapnak, közvetlen hajtású motorokkal, dupla lineáris ágyvezetékekkel és dupla lineáris skálával.

A 800 mm-es, 1300 kg maximális terhelhetőségű nyomatékmotorokkal hajtott asztal és a beépített, olajhűtésű, közvetlen hajtású nagyteljesítményű nyomatékmotorok magas szintű precizitást és dinamizmust biztosítanak. Az A-tengely ±120°-ban, a C-tengely 360°-ban fordítható el, továbbá az A-tengely és C-tengelyen hidraulikus fék található. Az A-tengely és C-tengely magasabb pontossága révén simább munkadarab felület érhető el. A G8 kiváló választás olyan bonyolult alkatrészgyártási folyamatokhoz, mint például a kontúrozás vagy a 3D megmunkálás.

AXILE G8 bemutató videó

A G8 specifikációját képezi a percenként 20.000-es (vagy opcionálisan 15.000-es) fordulatszámú főorsó, 670/820/600 mm (X/Y/Z) tengely elmozdulás, 60 m/perc X/Y/Z-tengely gyorsjárat. Igény szerint választható Heidenhain TNC 640, Siemens 840D sl vagy Fanuc 31iMB5 vezérlőrendszer.

A G8 az ART™ rendszerrel is bővíthető, mely egy megbízhatósággal, kiszámíthatósággal és automatizálási funkciókkal rendelkező intelligens felügyeleti rendszer. Ez folyamatos működést (24/7 üzemet) biztosít, váratlan állásidők nélkül.