Az AXILE Intelligens Automatizálási Rendszer a gyártókat hívatott segíteni versenyképességük növelésében. Manapság ugyanis számos kihívással néznek szembe, mint például a kiélezett versenyhelyzettel, a megnövekedett költségekkel, vagy éppen a tapasztalt munkaerő hiányával. Egy rugalmas gyártási megoldással azonban egyaránt optimalizálható a termelékenység, illetve növelhető a profit.

AXILE Intelligens Automatizálási Rendszerének bemutató videója

Az AXILE saját fejlesztésű rendszere egy 5-tengelyes, portál rendszerű, függőleges megmunkálóközpontra épül, mely palettaváltó rendszerrel van felszerelve az autonómia növelése érdekében. A gépbe integrált intelligens felügyeleti rendszer i4.0 megoldásokkal bír. Ezen rendszer rugalmassága lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kívánt paletta fogadót forgattyúcsapos asztallal szereljék fel, és az asztal középpontján keresztül szabványos hidraulikus és pneumatikus csatlakozókkal automatizálhassák azt. A különböző igényeket figyelembe véve az AXILE 2 palettaváltót kínál a felhasználók számára. Ebbe 6- vagy 12-palettás rugalmas gyártórendszerek (FMS) integrálhatók. Rugalmas gyártórendszer (FMS) esetén, 24-36 palettára, 1-3 gépre és 2 adagoló állomásra bővíthető.

A paletták a gép hátsó részénél, a portál vállai között kerülnek továbbításra. Az elöl álló gépkezelő tökéletesen hozzáfér és rálát a gyártási folyamatra. A prototípus és az első próba alkatrész így könnyedén ellenőrizhető. A gépkezelő új előgyártmánnyal tudja a rendszert feltölteni a gép működése közben, mellyel elkerülhetők a nem várt állásidők. Az AXILE Intelligens Automatizálási Rendszer tehát hozzájárul a nem produktív idő csökkentéséhez, és ezzel egyúttal a termelékenységet is növeli.

AXILE Intelligens Automatizálási Rendszer

AXILE G6 Robot

AXILE G6 Robot – 10 palettás kivitel

ART™ felügyeleti rendszer

Mindezeken túl intelligens ART™ felügyeleti rendszerrel van felszerelve a termelés optimalizálása érdekében. A szenzoros technológiával az összes kopó alkatrész figyelemmel kísérhető, az élettartam-előrejelzés érdekében. A gép várható meghibásodását 2 hétre előre jelző rendszer segítségével a szervizelés kedvezőbb módon szervezhető és minimálisra csökkenthető az esetleges leállás. A megmunkálás geometriai pontosságára vonatkozó mérési adatok gyűjtésével a megmunkálás minősége optimalizálható. Az intelligens felügyeleti rendszer folyamatos működést biztosít, váratlan állásidők nélkül, hogy javítsa a versenyképességet és a termelékenységet. Az AXILE automatizálási rendszere ideális befektetés olyan gyártók számára, akik hatékony automatizált gyártási megoldást keresnek.