Hogyan javíthatja az Ipar 4.0 a nyereséges termelékenységet?

Az AXILE szimpóziumot március 3-án rendezték meg a tajpeji Garden Hotelben, melynek témája az volt, hogy az Ipar 4.0 miként javíthatja a nyereséges termelékenységet. 50 fő vett részt az eseményen, köztük az AXILE globális forgalmazói és beszállítói. A szimpóziumot a Buffalo Machinery azzal a céllal szervezte, hogy felhívja a figyelmet az Ipar 4.0 fontosságára és annak gyakorlati alkalmazására. A Buffalo Machinery bemutatta frissített termékeit és technológiáját, illetve bemutatta az ART rendszer könnyű hozzáférésű platformját. Nagy megtiszteltetés volt, hogy az eseményen a Siemens, a Schaeffler és a Heidenhain előadói is megoszthatták az Ipar 4.0-val és annak előnyeivel kapcsolatos legújabb híreiket és technológiákat.

A szimpózium elején a Buffalo Machinery friss AXILE termék hírekkel szolgált, a csúcskategóriás 5X G-sorozatú termékek és a DC12, majd az AXLIE megbízhatósági technológia és az ART rendszer bemutatását is beleértve, mely utóbbi kiváló megoldást jelent a gép megbízhatóság, kiszámíthatóság és az automatizálás terén. Az ART technológiával szerelt AXILE gép minden esetben megkönnyíti az irányítást a termelékenység javítása és a szolgáltatási költségek csökkentése révén. Például az ART rendszer segítségével a felhasználók megjósolhatják a gép jövőbeni állapotát, így minimalizálhatják a gép állási időket, csökkenthetik a karbantartási költségeket és optimalizálhatják a gép teljesítményét.

A szimpóziumon Tino Hildebrand, a Siemens Taiwan alelnöke megtartotta az „Az Ipar 4.0 átkarolása és átalakítása a digitális jövő felé a Siemensnél” című előadását. A Schaeffler alkalmazás- és ipari automatizálási szakembere, Adrian Loeber pedig megosztotta a közönséggel: „A termékenység növelése és költségek csökkentése a Schaeffler Ipar 4.0 termékekkel” c. prezentációját. A Heidenhaintól két vezető tartott előadást, Thomas Gsodl megtartotta a „Szerszámgép modern gyártási környezetbe integrálva ” című előadását, míg Peter Topol bemutatta a TNC 640 segítségével végzett innovatív megmunkálás előnyeit a az űrkutatás területén. Az összes előadást a közönség nagy érdeklődéssel hallgatta, ami sokszor aktív előadássá vált.

Köszönetet szeretnénk mondani az összes előadónak és résztvevőnek, az AXILE szimpóziumon nyújtott közreműködéséért, különös tekintettel az Ipar 4.0 gyakorlati alkalmazásának elősegítésére. A 2019-es AXILE szimpózium kihangsúlyozta, hogy az Ipar 4.0 kulcsfontosságú szerepet játszik a gyártási környezetben és nagy hatással van a piacra. Az Ipar 4.0 trendjével együtt az intelligens jövő felé haladunk.