Örömmel jelentjük be, hogy sikeresen debütáltunk a 2017-es hannoveri EMO kiállításon, különösen az AXILE gépek piacra kerülésével és az Ipar 4.0 alkalmazásokkal.

Az AXILE technológiai csapat az Ipar 4.0 megoldások továbbfejlesztésére törekszik és azon dolgozik, hogy az AXILE gépek megfeleljenek a rendkívül optimista kilátásoknak. Az AXILE Machinery nem csak az AXILE és MICROCUT gépeket mutatta be, hanem emellett demonstrálta az újonnan kifejlesztett AXILE Megbízhatósági technológiát (ART) az Intelligens Gyártástechnológiával (SMT) együtt, melybe kellékként teljes mértékben átültette az Ipar 4.0 megoldást.

emo kiállítás
emo kiállítás

Ipar 4.0 és szervizszolgáltató

Épp úgy, ahogy a felső kategóriás gépgyártók, az AXILE is a technológiai trendeknek megfelelően egy sor innovatív technológiai megoldást fejlesztett ki, hogy megfeleljen az Ipar 4.0 követelményeinek. Az AXILE Megbízhatósági technológia (ART) megoldást nyújt a gép megbízhatóságot és élettartam kilátásokat megerősítő Ipar 4.0 alkalmazásokra, hogy segítse a gördülékeny gyártást, pontos szállítást, a dolgozók irányítását és a hatékony költséggazdálkodást. Mindennek az az előnye, hogy kedvezőbb üzemvezetés és hatékonyabb gyártás érhető el. Az ART diagnosztizálja és elemzi a gépet, hogy az ügyfél elégedettséget javítva, megbízhatóbb gépeket tudjon nyújtani. Az ART segítséget nyújt a gyártástervezésben és gyártásirányításban, a megfelelően időzített karbantartásokkal elkerülhetőek az állásidők, ami magasabb szintű termelékenységhez vezet.

emo kiállítás
emo kiállítás

Figyelemfelkeltő vitrinek a vásáron

Az AXILE Machinery az AXILE-t, a prémium 3-tengelyes és 5-tengelyes nagy sebességű megmunkáló központok képviselőjeként bemutatva állította ki a teljes AXILE modellpalettát a hannoveri EMO kiállításon. Az AXILE G8 és G6 is mozgatható 5-tengelyes gépek, különböző asztalmérettel és terhelhetőséggel, ami a legtöbb ipari elvárásnak megfelel. A G8 modellnek egy 800 mm-s asztala, 1300 kg-os asztal terhelhetősége van, 3 hidraulikus- és 1 pneumatikus csatlakozással van előkészítve a rögzítéshez és a könnyebb munkadarab adagoláshoz. A G8 modell ezzel szemben egy kisebb, 600 mm-es és 600 kg terhelhetőségű asztallal szerelt. Mindkét modellben az új, Kessler gyártmányú V sorozat beépített orsó található 20.000-es vagy opciós 15.000-es fordulatszámmal. A V sorozat gyors rögzítésű patronos befogó rendszerrel (QQC) szerelt, ami a rendszeres karbantartás során gyors befogó cserét tesz lehetővé, az orsó kiszerelése nélkül. A két gép rugalmas kapacitású szerszámmenedzsment rendszer univerzális alkalmazhatóságot és egyszerű karbantartást eredményez. A G8-ban 1- vagy 2-karos szerszámtár található 32-120 szerszámhellyel, míg a G6 esetében mozgó karos szerszámtárral találkozunk, 60-120 közötti szerszámhellyel. A G8 modell az Ipar 4.0 technológiával van ellátva, ami valós időben figyeli a gépet a várható karbantartás és gép megbízhatóság érdekében, miközben a G6 már felkészült a hét minden napján, 24 órás emberi beavatkozás nélküli működésre, rugalmas automatizáltsággal.

Az AXILE V5 és V6 felső kategóriás, nagy sebességű gépeket is kiállították a bemutatón. Az AXILE V szériában 4 gép található, 600-1200 mm-es lökethosszal az X-tengely irányában. Az AXILE V szériában alapfelszereltségként egy 12.000-es fordulatszámú soros orsó, illetve opciósan egy 15.000-24.000-es fordulatszám közötti, beépített orsó érhető el. A Kessler V sorozat beépített orsó is elérhető a V6 és V7 modellek esetén. Az AXILE V széria minden egyes modelljében megtalálható a szabadalmaztatott Intelligens megmunkálási technológia (SMT) automatikus felügyelettel és precíziós kiegyenlítéssel, a nagyobb megmunkálási pontosság, energiatakarékosság és költséghatékonyság érdekében.

emo kiállítás
emo kiállítás

A MICROCUT legnépszerűbb M jelű modellsorozatát nagy érdeklődés övezte az EMO bemutatón. Az M széria X-tengely irányú lökethossza tetszés szerint 760-1600 mm között lehet, és a feladathoz leginkább illeszkedő különböző orsók érhetők el. Az ügyfél 10.000-es fordulatú szíjhajtásos orsó, illetve 12.000-es vagy 15.000-es fordulatszámú soros orsók közül választhat. Az M széria alapgépe a legtöbb szükséges tartozékkal fel van szerelve, mint például az öblítő berendezés, forgácskihordó, karos típusú szerszámváltó 24-30 szerszámhellyel, hűtő, stb., így a felhasználónak már nem kell külön a tartozékokra költenie. A kiállított, saját fejlesztésű, MICROCUT 140 RL konzolos orsó került beépítésre 140 mm-es fúrókapacitással, 1.5 m-re kitolható konzollal és hüvellyel, az Egyenesvonalúság kiegyenlítési technológia (SCT) is belekerült, a megmunkálás linearitásának biztosítására. A főként olajipari felhasználásra szánt, nagy teljesítményű, ferde ágyas MICROCUT 117HT is bemutatkozott az EMO kiállításon.

A hivatalos feljegyzések szerint, több mint 2.200 nemzetközi kiállító vett részt a 2017-es hannoveri EMO kiállításon, kb. 130.00 külföldi hallgatóval és 50 %-os külföldi részvétellel. Kb. 200 látogató – a 80 új potenciális forgalmazót és felhasználót is beleértve – pozitívan értékelte a AXILE gépeit és az általuk nyújtott technológiai színvonalat Az AXILE gépei és technológiája sok mindenkit vonzottak. Az AXILE G8 az EMO hivatalos weboldalának műszaki sajtóinformációs részében is feltűnik. Megtiszteltetésként, a hannoveri EMO kiállítás „EMO Hannover 2017 – TRENDSPOTS” elnevezésű, hivatalos sajtókiadványában is szerepelt. A jelentésekről bővebben az EMO weboldalán vagy az alábbi linkeken olvashatnak.