A Digitalizált Intelligens Automatizálás az AXILE saját fejlesztésű, intelligens automatizálási megoldása, mely nagyban segítheti a gyártókat versenyképességük növelésében. A koncepció az 5-tengelyes gépekre, a G6 APC és a G6 Robot modellek továbbfejlesztésére épül. AXILE ART™ rendszerrel rendelkezik az intelligens automatizált gyártás elérése érdekében. A magasabb szintű megbízhatósággal, prediktív karbantartással és gyártásvezérléssel, valamint az AXILE Intelligens Automatizálás alkalmazásával, a termelékenység akár 30-200%-ra is optimalizálható.

Digitalizált Intelligens Automatizálás bemutató videó

Rugalmas gyártósor

A Digitalizált Intelligens Automatizálás különböző típusú palettaváltókat, automatizált paletta rendszert, robotizált paletta rendszert és robotizált adagoló rendszert kínál a kisebb méretű munkadarabokhoz, a megmunkálási hatásfok növelése érdekében. A rendszer a munkadarabot a gép hátsó és első része között mozgatja. Az adagoló állomás a gép hátoldalán található, így a kezelők elvégezhetik a munkadarabok ki- és berakodását, miközben a megmunkálás a gép elejében zavartalanul zajlik. Amikor a megmunkálási folyamat befejeződik, a gép a munkadarabot – ellenőrzés céljából – a hátsó rész felé továbbítja. Ezzel egyidejűleg viszont újabb munkadarab kerül előre megmunkálásra. Segít a gyártóknak csökkenteni a megmunkálás során esetlegesen felmerülő időkiesést, növeli a munka hatékonyságát, csökkenti a villamos energia és az anyagok költségét, összességében növelve a termelékenységet.

g6 robot
G6 APC 5 tengelyes megmunkálóközpont

A G6 Robot egy 2-tengelyes robotizált palettaváltó rendszert használ, mely akár 20 paletta kezelésére is képes, 30-220 kg közötti tartományban. A 8, 10, 16 vagy 20 paletta közül a felhasználók a saját gyártási igényüknek megfelelően szabadon választhatnak.

A G6 APC 2- vagy 6-palettás váltót kínál a felhasználók számára. Ez 12- vagy 36-palettás rugalmas gyártórendszerekkel (FMS) is integrálható. FMS rendszer esetén 1-3 gépre és 2 adagoló állomásra bővíthető a nagyobb rugalmasság érdekében.

ART™ rendszer

A Digitalizált Intelligens Automatizálás a termelékenység növelése érdekében ART™ rendszerrel integrált. Az ART™ egy intelligens felügyeleti rendszer, folyamatos, teljesen automatizált gyártáshoz. Prediktív karbantartást, energiahatékonyságot és gyártásvezérlést biztosít a teljes gyártási folyamat optimalizálása érdekében. A szenzoros technológia segítségével felismeri a gépre szerelt összes kopó alkatrész jeleit, ezeket elemzi és következtet a várható élettartamra. Ezzel az ART™ rendszer még a gép meghibásodása előtt értesítést tud küldeni. Emellett, ha az ART™ a szervezet intelligens ERP vagy IT rendszereihez is csatlakoztatva van, a késedelem nélküli, „just in time” (éppen időben), előgyártmány utánpótlás is biztosítható. Mindezeknek köszönhetően a felhasználók a karbantartást és a szervizt előre meg tudják szervezni, a nem várt leállás elkerülése érdekében.

g6 apc

16-palettás G6 Robot

6-palettás G6 APC

Intelligens Automatizált Gyártás

A Digitalizált Intelligens Automatizálás intelligens palettaváltó rendszert, dinamikus 5-tengelyes szimultán megmunkálási lehetőséget és i4.0 intelligens funkciókat nyújt az automatizált gyártáshoz. Nemcsak a megmunkálási folyamatok rugalmasságát és pontosságát javítja, hanem az alábbi előnyökkel is szolgál a gyártók számára:

Optimális termelékenység
Az automata palettaváltó segít a gyártóknak a folyamatos megmunkálási folyamatban, hogy csökkentsék a nem produktív gyártási időt, ami kedvezőbb megtérülési rátát eredményez a gép esetében.

Rugalmasság
Egyetlen gép palettával szerelve, a különféle, rugalmasságot és automatizálási képességet növelő funkció ellátása érdekében. Ráadásul az FMS csatlakoztathatóság nagyobb rugalmasságot biztosít a gyártók számára, ha tömeggyártásról, különféle termékek gyártásáról és nagyobb raktárkészletről van szó.

Teljes automatizáltság
Prediktív karbantartást biztosít a felhasználók számára a „just in time” (éppen időben) szerviz és adagolás érdekében, hogy elkerüljék a gép váratlan leállását, illetve hogy a gép folyamatosan, automatizált módon működhessen.

Áttekinthetőség
A felhasználók az ART vezérlő platformon keresztül az összes gépadatot elérhetik, így bármikor és bárhol könnyebben felügyelhetik a gép állapotát és a gyártási szintet. Az ART rendszernek köszönhetően, a vezetők még a Covid-19 vírus tombolása alatt is könnyedén tudnak otthonról dolgozni.