Az AXILE a 2023-as EMO kiállításon a 16-os csarnok E21-es standján mutatja majd be az öttengelyes szerszámgépek és a digitális intelligens automatizálási megoldások terén elért legújabb fejlesztéseit, köztük az 5-tengelyes függőleges megmunkálóközpontok új modelljét.

AXILE DC 4

A DC4 a magas teljesítmény, a nagy sebességű megmunkálás, a merevség és a pontosság ideális kombinációja. Különleges tulajdonságai többek között a nyomatékmotoros technológián alapuló, kéttengelyes, 400 mm-es körasztal egyedi kialakításában is megmutatkoznak. 360 fokban elforgatható C-tengelyén 200 min-1 maximális fordulatszám érhető el, a 180 fokban dönthető A-tengely esetén ugyanaz maximum 100 min-1. A kompakt kétoszlopos portálszerkezet megnövelt merevséget, valamint a termikus deformáció pontosabb felügyeletét és kompenzálását teszi lehetővé. Az alapkivitelben az AXILE legtöbb 5 tengelyes modelljére jellemző 20 000-es fordulatszámú orsóval kapható DC4 gépet 80 férőhelyes szerszámtárral látták el. A géphez kínált automatizálási opciók olyan iparágak követelményeit is kielégítik, mint az autó- és repülőgépipar, vagy éppen orvosi műszerek gyártása.

AXILE G6 RPC

A standon megtalálható lesz még a kivételesen nagy sebességgel és megmunkálási teljesítménnyel jellemezhető G6 RPC10 5 tengelyes megmunkálóközpont. A G6 megmunkálóközpont robusztus portálszerkezete tökéletesen egyensúlyoz a merevség és a pontosság között, így ideális a komplex geometriával rendelkező munkadarabok megmunkálásához.

Az AXILE automatizált G6 robotizált palettacserélő (RPC) megoldása egy kéttengelyes robotot tartalmaz, ami 24/7 végzi a munkadarabok mozgatását a gép hátoldalán, a megmunkálással egyidejűleg. A G6 RPC a munkadarab-specifikációktól függően sokféle gyártási igényt képes kiszolgálni. A standon a max. 400 × 305 mm méretű és 220 kg tömegű munkadarabok kezelésére képes 10 palettás rendszer működik majd.

AXILE Intelligens Automatizálási Rendszer

AXILE G6 Robot

AXILE G6 Robot – 10 palettás kivitel

ART™ felügyeleti rendszer

AZ EMO 2023 ideje alatt is kitüntetett figyelem esik majd az AXILE által következetesen kihangsúlyozott automatizálásra és digitalizálásra, amit a jól ismert AXILE ART™ intelligens felügyeleti rendszer demonstrál majd. Az ART™ 24 órás automatizált gyártást képes kezelni, figyeli az összes kopó alkatrészt, az energiafogyasztást és a folyadékokat, például a kenőanyagot és a hűtőfolyadékot, hogy valós idejű állapotjelentéseket adjon a gépről és annak alkatrészeiről. Azáltal, hogy valós időben továbbítja az adatokat PC-re vagy mobileszközökre, az ART™ lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megalapozott döntéseket hozzon a műveletek és a gépek kihasználtságának optimalizálása, az energiahatékonyság javítása és végső soron a váratlan leállások kiküszöbölése érdekében.