Az AXILE Machinery részt vett az oroszországi Szentpéterváron található BPK-NORTH új kutatási és gyártási komplexum központi megnyitóján, 2017. szeptember 14-én.

BPK-North központi megnyitó

A megnyitón kb. 300 látogató vett részt

Az új BPK-NORTH 22,000 m2-nyi területen terül el és ad helyet innovációs központok komplett létesítményeinek, CNC szerszámgépgyártó műhelynek, egy adminisztratív tömbnek illetve a Szentpétervári Műszaki Egyetem új Tervezői Szakának. Több mint 200 népszerű modellen keresztül mutatták be a látogatóknak a BPK termékvonal palettáját.

Dr. Paul Chang is beszédett tartott a BPK-NORTH megnyitóján

A megnyitón Diana Kaledina, a BPK vezérigazgatója bejelentette, hogy az új BPK-NORTH projekt célja, a széles fémmegmunkáló szerszámgép paletta gyártásának tökéletesítése Oroszországban. Dr. Paul Chang is köszöntötte a megnyitón résztvevőket, kihangsúlyozta a BPK és az AXILE közötti hosszú távú együttműködés jelentőségét, ami mindkét fél számára egyaránt fontos, és elmondta, hisz abban, hogy a lehetőségek mindig az arra felkészült elméknek kedveznek, ha a a jövőről van szó. Szót ejtett az Ipar 4.0-ról és bemutatta az új AXILE-t, ami kielégíti a trendnek megfelelő igényeket.

A bemutatón az AXILE és MICROCUT gépek egyaránt nagyon vonzották a tekinteteket, és a látogatók nagy érdeklődést mutattak a termékek iránt. Az AXILE G és V széria csúcstechnológiás megjelenése, a kialakítás és az ismertetőjegyek vonatkozásában is felkeltette a látogatók érdeklődését. Ha egy gép nem csak agilis, hanem intelligens is, akkor sokkal több előnyt képes nyújtani, mint bármely más termék. Nem csak az AXILE gépek keltették fel a látogatók figyelmét, de a MICROCUT gépeket is nagy érdeklődés övezte, mivel már jó hírnévre tettek szert az orosz piacon. A kiállított gépek mellett, a FANUC robottal működő LT-52 és MM-800 is látható volt, ami a MICROCUT gépek automatizálási képességeit mutatta be a látogatóknak.

AXILE G8

A FANUC robottal működő MICROCUT LT-52 és MM-800

A napirendben egy kerekasztal megbeszélés is szerepelt, melynek keretében az intelligens digitális gyártáshoz kapcsolódó 7 modern gépészeti téma került szóba. Az egyik fő felszólaló Dr. Paul Chang, bemutatta az AXILE és az Ipar 4.0 adaptációját. Dr. Chang ismertette az Ipar 4.0 és az AXILE Megbízhatósági technológia (ART) elképzeléseit, illetve beszélt arról, hogy ez milyen megbízhatósággal, jövőképpel és milyen automatizáltsági szinten használható. A megbeszélést követően, az AXILE azonnal a felhasználók figyelmét az innovációra terelt. „Az AXILE Machinery a BPK-val nem csak a gyártásban fog szorosan együttműködni, hanem a műszaki tapasztalatokat is megosztjuk egymással, a magasabb piaci részesedés és a piaci helyzet jövőbeni megerősítése érdekében”, jelentette ki Dr. Paul Chang a sajtótájékoztatón.

Dr. Chang bemutatja az Ipar 4.0-át a kerekasztal megbeszélésen