A megmunkálás minőségét, a tűrések betartását vagy a felületi minőséget jelentősen befolyásolja a gép mozgásának dinamikus és statikus pontossága. Nagy pontosságú megmunkálások esetében ezért rendkívül fontos, hogy az esetleges eltéréseket meghatározzuk, szükség esetén pedig kompenzáljuk. Kis mechanikai pontatlanság a forgóasztal központjánál, akár jelentősebb hibákat is okozhat a munkadarabnál attól függően, hogy milyen távol van a forgácsolási pont a középponttól.

Az AXILE DC 12 géphez szállított kinematikai csomag segítségével a hibák meghatározhatók, és modellalapú volumetrikus kompenzálással a munkatér valamennyi pontján automatikusan kijavíthatók. A szerszám kalibrálásához és beállításához a gépre telepített Blum lézeres szerszámbemérő abszolút megmunkálási pontosság értéke ±4–8 µm, ismétlési pontossága pedig ±0,8 µm.

Interjú a hannover-i EMO kiállításról

A főorsó szerepe

A főorsóba épített gyorsulásérzékelők detektálják a főorsó különböző rendellenes állapotait (pl. elégtelen kenőanyag-mennyiség, csapágykopás, kiegyensúlyozatlanság stb.). A vibrációs adatok gyűjtésével és kiértékelésével jelentősen növelhető a főorsó-csapágyazás és a szerszám élettartama, így nagy mértékben növelhető a munkadarab felületi minősége is.

A főorsóba épített érzékelő közvetlenül méri a főorsó nagyobb sebességen történő futásakor a keletkező hő következtében fellépő megnyúlást. Ez Z irányban, a szerszám csúcsánál akár 65 µm nagyságú hibát is okozhat. Ez a módszer a hőmérséklet mérésen alapuló lassú módszerhez képest azonnal érzékeli a méretváltozást, és valós idejű kompenzálást tesz lehetővé. Ennek köszönhetően nagyobb, akár ötször vagy hatszor jobb megmunkálási pontosság valamint sokkal jobb felületi minőség lesz az eredmény.

A gépágy

Az előfeszített csapágyazások, a nagy terhelések, a nagy sebességek és a motorok által termelt hő a gépágy melegedését okozzák. Ezek deformációhoz és a gép pontatlanságához vezetnek. A DC 12 megmunkáló központ gépágyában elhelyezett összesen 24 hőérzékelő folyamatosan méri a gépágy hőmérsékletét, és egy tapasztalati úton kialakított Hőmérsékleti Deformációs Gépmodell alapján a deformációs értékek kompenzációs értékként módosítják a pozíciószabályzó kör alapjelét. Ennek a funkciónak a segítségével az X, Y és Z tengely irányú hőmérsékleti deformáció okozta pozicionálási hiba 20 mikronról akár 3 µm-re csökkenthető.

További információkat a TechMonitor interjúban talál: