Buffalo sikeresen megtartotta az 5-tengelyes termékekkel és az Ipar 4.0-val kapcsolatos szimpóziumát Shah Alam City-ben, a malajziai Selangor állam fővárosában. Kb. 120 vendég vett részt a szimpóziumon: forgalmazók, a végfelhasználók és a helyi ipar potenciális vásárlói.

A szimpózium fő témája az 5X-es megmunkálás előnyei voltak. A szimpózium fő célja az volt, hogy a meghívottak felfedezhessék az 5-tengelyes megmunkálóközpontok előnyeit és megértsék az Ipar 4.0 jelenlegi technológiai trendjét.

A feldolgozóipar számára a nagy sebességű és nagy pontosságú 5-tengelyes megmunkálási technológia és az Ipar 4.0 alkalmazások jelentik a legjobb stratégiát az intelligens gyártáshoz és a napi 24 órás automatizált gyártáshoz, a mai gyártási környezetben. Az AXILE 5X gép képes bonyolult alakzatok egyszeri beállítás melletti megmunkálására, ami időt takarít meg, csökkenti a költségeket és minimalizálja a kezelői hibát, továbbá növeli a termelékenységet és a hatékonyságot az ügyfelek számára. Ezen felül az új technológia megfelel a mechanikai megbízhatósággal, az adatátvitellel és az elemzéssel szemben támasztott egyre fokozódó követelményeknek is. Annak érdekében, hogy ezzel a tendenciával lépést tarthasson, az AXILE kifejlesztette az Ipar 4.0 megoldást, az ART rendszert, hogy egyesíthesse a nagy teljesítményű gépeket az Ipar 4.0 rendszerrel illetve, hogy a gyártási mód megreformálásával összekapcsolhassa a termékeit az ügyfelek ellátási láncaival, a gyártással és az ügyféllel A szolgáltatás az Ipar 4.0 előnyeit juttatja el az ügyfeleknek.

Malajzia gazdasága 2018-ban 4,7 %-kal nőtt, ami kedvezőbb érték, mint a piac várható növekedési üteme (4,5%). A gazdasági növekedés fő mozgatórugója a belső kereslet (a feldolgozóipari növekedési ráta 5%). Ugyanakkor azt követően, hogy 2018-ban Malajzia állami beruházásait korlátozták, a magán szektor beruházásai növekedésnek indultak, ami az infrastruktúra fejlesztés és a gyártás növekedéséhez vezetett, és az iparban aktív kereskedelmet eredményezett. Malajzia az elmúlt években, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségébe tartozó országok között jelentősen fejlődött és autószerelő-gyártó központtá vált. Igény van a szerszámgépekre és a feldolgozási technológiára, így a helyi piac aktívan törekszik a fejlett gyártási erőforrások bővítésére.

A malajziai feldolgozóipar mindig is Malajzia legfontosabb gazdasági pillére volt, és a kormány aktívan támogatta az Ipar 4.0 fejlesztését és azt a célt tűzte ki, hogy 2025-ben megduplázza a gazdasági növekedést, melynek értéke 392 milliárd RM. Így a magas termelékenység és a hatékony technológia biztosan hozzájárul az ipari versenyképesség növeléséhez. Sok vendég vett részt a szimpóziumon, és nagy érdeklődést mutattak a Buffalo 5-tengelyes gépei iránt, illetve sok érdeklődőt vonzott az ART rendszer működésével és teljesítményével kapcsolatos megbeszélés. Jól látható, hogy az I4.0 megoldásra nagy igény mutatkozik majd Malajziában és az AXILE kiváló teljesítményt nyújt a malajziai piacon a közeljövőben.