A V5X megmunkálóközpont kompakt kialakítása révén olyan műhelyekbe is optimális választás, melyeknél kiemelkedően fontos a hatékony helykihasználás. Egyszerű és bonyolult alkatrészek megmunkálására egyaránt alkalmas. A C típusú szerkezet a V5X magas fokú robusztusságát biztosítja a Z-tengely és az orsófej között. A beépített, 25.000-es fordulatszámú főorsó kiválóan alkalmazható nagy sebességű grafit maráshoz.

A V5X szimultán 5 tengelyes megmunkálásra is képes. A forgó-billenő asztal segítségével a V5X minimálisra csökkenti az összetett alkatrészek gyártásához szükséges beállítások számát. A billenő (±120°) és forgó (360°) asztalt nyomatékmotor hajtja a legmagasabb szintű dinamizmus és pontosság érdekében. A V5X segítségével precíziós kontúrmegmunkálás is megvalósítható.

V5X megmunkálóközpont bemutató videó

A megmunkálási terület tisztaságának megőrzése érdekében a porgyűjtő az orsó tetején található, ezzel optimalizálva az elszívást. Maximális légáramlási kapacitása óránként 4000 m³, a porgyűjtő kapacitása pedig 205 liter. A kopási problémák vonatkozásában megemlítendő, hogy a golyósorsók és ágyvezetékek teleszkópos burkolat alatt találhatók, a kopás és idő előtti elhasználódás elkerüléséért.

A saját fejlesztésű adagoló rendszerrel a V5X maximum 84 db 100x100x100 mm-es és max. 8 kg tömegű munkadarab fogadására alkalmas.

A V5X-be épített AXILE Intelligens Megmunkálási Technológia növeli a megmunkálási pontosságot és csökkenti az orsórezgést a megmunkálási folyamat alatt. A vezérlőrendszer igény szerint választható, HEIDENHAIN TNC 640-től, SIEMENS 840D-n át, FANUC 31i-B5 Plus iHMI Pro-ig.